торт "Спартак"

Торт “Спартак” із м’якими коржами, які легко розкочуються

Є один секрет приготування "Спартака" без мороки: розкочувати коржі, доки тісто тепле. Тоді готувати просто і приємно!

Торт “Спартак”

  • Форма 26Х35. Я пекла діаметром 20 см, вирізала кільцем кондитерським. Вийшло 13 коржів.
  • Для тіста: 1 яйце, 3 ст. ложки меду, 1 сел. молока (200 мл), 2 ст. ложки олії, 50 г масла, 1 ч. ложка соди.
Усе поставити на плиту, заварити до однорідності, довести до кипіння, але не кип’ятити. У гаряче додати:
  • 1 скл. цукру, 4-5 ст. ложок какао, 400-450 г борошна.
Замісити тісто, зразу поділити на рівні частини (по 120-130 г приблизно). Розкочувати паляниці відразу на пергаментному папері, так дуже зручно. Випікати паляницю, 5-7 хв.

Щоб коржі на “Спартак” легко розкочувалися

  • Замішуйте не туге тісто, м’якше, ніж на вареники. Тому не давайте усе борошно відразу, а вводьте його частинами.
  • Легше розкочується тісто, доки воно тепле.
  • Тримайте тісто в каструльці, накрите кришкою, у теплому місці. Можна навіть поставити на миску з гарячою водою.
  • Зручно розкочувати зразу на перевернутій бляшці і так і пекти.
  • Простіше розкочувати круглі коржі (і обрізати формою), ніж прямокутні.
  • Крем: 0,7 л молока, 1,5 п. пудингу сметанкового (розвести
  • в 150 мл молока), 1 скл. цукру, ванільний цукор. А також 300-350 г масла.
Заварити заварний крем, окремо збити масло і з’єднати із охолодженим заварним кремом, додаючи його по ложці.
Рецепт Мар’яни Бородовської. Готувала і фотографувала Богдана Крамар

Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook