Медівник «Оксамитовий»

Мій улюблений рецепт медовика! Пекла його уже десятки разів - і завжди він виходить високим (10–13 см!) і пухнастим. Його можна випікати і в мультиварці, і в духовці. Перемазувати кремом або їсти без нічого! І так, і так смачно!

Медівник «Оксамитовий»

2 ч. ложки розчинної кави, ¾ скл. окропу, 5 яєць, 1,3 скл. цукру, 5 ст. ложок меду, 2 скл. борошна, 0,5 скл. олії, 1 ч. ложка соди. Крем: заварний, сметанний або масляний.

Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити до піни, всипати половину цукру, продовжуючи збивати на максимальній швидкості. Має війти біла блискуча стійка маса. Відставити у холодильник.

Каву залити окропом, трохи охолодити або приготувати 3/4 скл. заварної кави. Жовтки збити з рештою цукру до білої маси, додати мед, охололу каву, олію, соду. Насамкінець всипати порціями борошно, ретельно збити міксером. Викласти білки, акуратно вмішати їх лопаткою.

Чашу мультиварки змастити олією (можна на дно покласти аркуш пергаменту), викласти тісто. Випікати 60–100 хв з відкритим клапаном пару або 50 хв у духовці. Після закінчення випікання витримати 10–15 хв на підігріванні. Потім поступово відкрити, дати охолонути у чаші (бісквіт сам відійде від стінок).

У мультиварці медовик може вирости аж під кришку. Тому якщо у вас невелика чаша, пропорції тіста краще зменшити.

Акуратно вийняти, повністю охолодити на решітці, розрізати на 4–7 частин. Змастити кремом всі коржі, верх і боки, посипати крихтами.

Медовик виходить високий (10–13 см), дуже пишний, ніжний. Такий смачний, що можна їсти без крему. 

Ось такий медовик виходить у мультиварці
Виходить дуже пишний медовик.
Цей медовик спечений у духовці у формі приблизно 25Х30 см

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook