зефір

Зефір з варення, який вдається з першого разу

Домашній зефір - дуже смачний і простий у приготуванні десерт. Його можна приготувати навіть на основі звичайного варення!

Зефір, який вдається з першого разу

180 г смородинового варення (густого, бажано перетертого; можна використати: варення з чорної смородини, порічок, яблучне повидло або ягідне пюре зі свіжих чи морожених ягід), 45 г яєчного білка (приблизно з 1 великого яйця, але варто зважити), 1 ч. ложка лимонного соку або дрібка лимонної кислоти.

Окремо: 200 г цукру, 10 г агар-агару (із силою 900), 75 мл води.

Рознос застелити якісним пергаментом. а в кондитерську торбинку вставити насадку “закрита зірка”,  бо зефір швидко застигає після приготування.

Потрібно одночасно збивати білкову масу і варити сироп.

У суху чисту ємність вилити білок, додати варення, лимонний сік, збивати на середній швидкості, через кілька хвилин швидкість збільшити. Має збитися у пишну досить стійку піну.

Одночасно поставити варити сироп: цукор перемішати з агаром, додати воду, перемішати, поставити на вогонь. Варити на середньому вогні 3-5 хв, поки почне густішати. Коли стане в’язкіший, вливати тонкою цівкою у білкову масу, весь час збиваючи. Коли ввели весь сироп, збивати ще 2 хв. Має вийти густа стійка пишна маса, яка добре тримає форму.

Перекласти у кондитерську торбинку (вся маса вміщається у дві торбинки, розкласти одразу всю). Швидко відсадити зефір. Коли перший мішечок спорожніє, з другого зрізати кутик і вставити у перший. Виходить приблизно 30 половинок.

Залишити приблизно на 2 год на столі. Посипати цукровою пудрою з крохмалем (2:1) , склеїти докупи половинки, зберігати у контейнері, щоб не підсихали краї.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Наталя Крихівська

Радимо також інші перевірені рецепти домашнього зефіру:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook