Запечене м’ясо у духовці
- 2 кг свинини.
- Маринад: 1 ст. ложки меленого чорного перцю, 1/2 ч. ложки меленої паприки, 1/2 ч. ложки меленого мускатного горіха, 1/3 ч. ложки меленого імбиру, 1/3 ч. ложки меленого коріандру, 1/3 ч. ложки майорану, 1/4 ч. ложки меленого гострого перцю, 2 ч. ложки солі, 2 ч. ложки гірчиці, 2 ст. ложки олії.
Змішати все для маринаду і добре обмастити м’ясо, помістити в посудину, накрити плівкою і в холодильник на ніч. Опісля налити на сковороду трошки олії і обсмажити м’ясо на великому вогні по 4-5 хв з обох боків до рум’яної скоринки. За хвилину перед тим як перевернути м’ясо на другий бік, додати буквально 10 г вершкового масла для гарного аромату.
Обсмажене м’ясо покласти на фольгу і герметично його запакувати, щоб сік не витікав. М’ясо поставити в нагріту до 220 градусів духовку. Запікати при такій температурі перші 10 хв. Потім понизити температуру до 170 градусів і пекти відповідно до того, скільки маємо м’яса: кожні 0,5 кг пекти 30 хв. Якщо у вас 2 кг м’яса, його потрібно випікати 2 год. Вкінці запікання відкрити фольгу, поставити ще на 10 хв під гриль (або якщо нема гриля, то ставити на максимальну температуру.
Витягнути м’ясо, накрити ще на трішки фольгою і нарізати на порційні шматочки.
Радимо також приготувати печене м’ясо за іншими перевіреними рецептами:
- Найсоковитіше печене м’ясо – у маринаді з пива
- Шинка у медовому соусі
Рецепт і фото Оксани Білінської