Такий закусочний пиріг смакує як гарячим, так і холодним. Добре тримає форму, тому можна брати з собою, наприклад, на роботу або в школу.
Пиріг закусочний з лаваша
- Форма для випікання d 25 см.
- 3 лаваші (у мене круглі), 3 яйця великі (можна більше), 150 г напівтвердого сиру (можна навпіл з бринзою, якщо є), 2 ст. ложки сметани, 2-3 ст. ложки кефіру, 125 мл молока, 0,5 ч. ложки міцної гірчиці, 1 пучок будь-якої зелені, 2 ст. ложки смажених грибів (можна додавати готове м’ясо, ковбасу і т.д.), сіль, перець за смаком.
Форму для випікання змастити вершковим маслом, притрусити борошном, викласти цілий лаваш, змастивши його вершковим маслом або кетчупом або густою домашньою томатною заправкою.
У великий посуд невеликими шматочками порвати два інші лаваші, додати натертий на терці з великими вічками сир, порізану зелень, гриби, посолити, поперчити за бажанням (сир і так достатньо солоний). Добре все перемішати. Викласти у форму на цілий лаваш.
Приготувати заливку: 3-4 хвилини міксером збити яйця, додати сметану, кефір, можна тільки сметану або тільки кефір, гірчицю, дрібку солі, а молоком регулювати густоту заливки. Вона має бути як для тіста на млинці: і не густа, і не рідка.
Готовою заливкою полити пиріг, злегка виделкою
помішавши суміш. Можна посипати насінням/у мене гарбузове і соняшникове.
Випікати 25-35 хв до повного випаровування заливки і появи золотавої скоринки при 170 °С.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також приготувати інші солоні пироги зі смачною начинкою:
- Коли треба приготувати швидко і смачно, печу пиріг з цибулею та сиром
- Пиріг з грибами і цибулею. Піца ховається!
Post Views: 25