Маківник на слойці. Печу на всі свята вже більше п’яти років

Основу цього маковика я взяла з рецепта, який моя бабуся переписала колись від співробітниці більше 30 років тому! Трохи змінила і тепер печу на всі свята!

Макова слойка

Форма 27×36 см. Тісто: 300 г борошна, 50 г крохмалю, 50 г цукру або пудри, 2 жовтки, 200 г замороженого масла (потерти на терці одразу в борошно), 1 ст. ложка сметани.
Замісити, загорнути у плівку, покласти в холодильник на 1-2 год, можна на ніч, потім розкотити, викласти на деко, сформувати бортики і поколоти вилкою.
Начинка: 2 скл. маку (закип’ятити, запарити, а коли охолоне, 3 рази змолоти – з цього починати ще до тіста навіть, бо довго стигне).  У міксері збити: 6 яєць + 2 білки і 2 скл. цукру, додати 2 скл. муки, 2 ч. ложки соди і 2 ч. ложки лимонної кислоти або 2 ст. ложки оцту, 0,5 скл. сметани, 100 г масла (кімнатної температури), 2 ст. ложки олії (маса впаде після її додавання), 1 ст. ложка панірувальних сухарів або кукурудзяної муки (можна без). Додати змелений мак.
Викласти макову масу на тісто і поставити в розігріту духовку 180 ОС на 50 хв.
Рецепт і фото Інни Клименко
Спробуйте приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook