Каші (вівсяна, гречана, пшоняна) містять селен, який підвищує опірність організму до вірусів. До речі, при термічній обробці селен не руйнується.
Часник, цибуля. Щодня треба з’їдати по 2–3 зубці часнику і хоча б половину сирої цибулини.
Будь-яка зелень корисна, а особливо шпинат. Його треба їсти сирим або злегка тушкованим.
Мед має бактерицидну дію, він тонізує і знімає запальні процеси, прискорює обмін речовин.
Гарбуз містить потужну дозу бета-каротину, у п’ять разів більшу, ніж морква. Найкорисніша страва з гарбуза – салат, адже в сирій м’якоті міститься найбільше корисних речовин.
Горіхи збагачують організм вітаміном Е, цинком, міддю, марганцем – усі ці елементи потрібні для імунітету. Добова доза – 50 г.
Капуста, особливо квашена, як і квашені помідори та яблука, – джерело вітаміну С та органічних кислот. А ще не забувайте про буряк, корінь селери, журавлину, калину, горобину.
Щоб бути здоровими, потрібно з’їдати не менше 500 г овочів та фруктів на день.