філе

Як запекти куряче філе, щоб було смачно: секрет – у газованій воді

Таке запечене філе підійде для салатів, піци, як начинка у лаваш або млинці. Виходить дуже ніжне, пряне, бомбезне - його просто смачно їсти!

Смачно приготувати куряче філе – непросте завдання. Часто воно виходить сухе, давуче, прісне на смак. Ще в салат згодиться, а просто їсти – дуже не дуже. Варто навчитися його смачно готувати, адже печене куряче філе – одна з найкорисніших страв!

Куряче філе є джерелом білка високої якості, який необхідний для побудови та відновлення м’язової тканини, а також для здоров’я кісток. Куряче філе містить мінімальну кількість жиру, особливо якщо його готувати без шкіри, що робить його ідеальним вибором для людей, які стежать за своєю вагою або дотримуються дієти з низьким вмістом жирів.

Кому корисне печене куряче філе

  1. Спортсменам і людям, які ведуть активний спосіб життя. Високий вміст білка сприяє відновленню та росту м’язів, що є ключовим для підвищення спортивних результатів та швидкого відновлення після тренувань.
  2. Тим, хто хоче схуднути або контролювати свою вагу. Низький вміст жиру та калорій, а також високий вміст білка, що сприяє відчуттю ситості, робить куряче філе ідеальним вибором для дієтичного харчування.
  3. Людям, які стежать за здоров’ям серця. Куряче філе містить мінімальну кількість насичених жирів, що допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
  4. Тим, хто потребує високого рівня білка у своєму раціоні. Люди похилого віку, вагітні жінки, особи, які перебувають на відновленні після хвороби або операцій, можуть мати підвищену потребу в білку.

Тож пропонуємо навчитися готувати смачне печене філе за перевіреним рецептом від господині.

Смачне запечене куряче філе

  • 2 курячих філе, 150 г сметани, 4 ст. ложки молока, 400 мл газованої води, 3 ч. ложки солі,
  • 1 ч. ложка перцю.
Філе помити, всі решту інгредієнти змішати в глибокій посудині і покласти туди філе, маринувати в холодильнику під харчовою плівкою 2-3 години. Вийняти філе. Деко встелити пергаментом і викласти філе. Пекти 20 хв при 180 градусах.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки

Радимо також приготувати інші страви з курячого філе за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook