ковбаса

Як у нашій сім’ї готують справжню домашнбю ковбасу

Домашня копчена або печена ковбаса готується за одним рецептом. Виходить така смакота!.. Магазинна і поряд не стояла!

Справжня домашня ковбаса

  • 3 кг м’яса(свинину можна використовувати з будь-якої частини туші), 0,5 кг сала (без шкірки), 6-7 м кишки, 60-65 г солі, 3 великі головки часнику, спеції за смаком.
  • Можна також додати гірчицю в зернах і трошки води.
М’ясо промити, забрати зайву рідину паперовими рушниками. М’ясо з салом порізати на невеликі шматки. Додати сіль, часник, приправи. Добре вимішати (помасажувати): тоді м’ясо добре тримається і не розсипається. Начинити кишку (начиняю м’ясорубкою, беру спеціальну насадку), зав’язати кінці і проколоти. Ковбаса готова до приготування.
Домашню ковбасу можна закоптити або запекти в духовці. Коптіння займає трішки більше часу (2-4 год). Щоб ковбаса вийшла такого темного кольору, під час коптіння змащую свіжою свинячою кров’ю. Або просто запікаємо в рукаві 1 год, а тоді відкриваємо рукав і ще хвилин 10, щоб підрум’янилась.
Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також інші перевірені рецепти домашньої ковбаси:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook