Справжня домашня ковбаса
- 3 кг м’яса(свинину можна використовувати з будь-якої частини туші), 0,5 кг сала (без шкірки), 6-7 м кишки, 60-65 г солі, 3 великі головки часнику, спеції за смаком.
- Можна також додати гірчицю в зернах і трошки води.
М’ясо промити, забрати зайву рідину паперовими рушниками. М’ясо з салом порізати на невеликі шматки. Додати сіль, часник, приправи. Добре вимішати (помасажувати): тоді м’ясо добре тримається і не розсипається. Начинити кишку (начиняю м’ясорубкою, беру спеціальну насадку), зав’язати кінці і проколоти. Ковбаса готова до приготування.
Домашню ковбасу можна закоптити або запекти в духовці. Коптіння займає трішки більше часу (2-4 год). Щоб ковбаса вийшла такого темного кольору, під час коптіння змащую свіжою свинячою кров’ю. Або просто запікаємо в рукаві 1 год, а тоді відкриваємо рукав і ще хвилин 10, щоб підрум’янилась.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також інші перевірені рецепти домашньої ковбаси:
- Смачна домашня ковбаса. Рецепт, яким користуюся багато років
- Десять рецептів для м’ясної нарізки: шинка, ковбаса, паштет, бочок, рулет
- Домашня ковбаса “Галицька”: смакує гарячою і холодною
Post Views: 100