Як спекти рівний бісквіт: ділюсь рецептом і секретом

Раніше у мене бісквіти завжди були горбаті: з гіркою або вулканом посередині. А тепер завжди ідеально рівні!

Мої бісквіти завжди виходять рівні. Але цьому передували тривалі і не завжди вдалі експерименти. Але я вивела свою ідеальну форму рівного пишного бісквіта.

Для приготування тіста завжди дотримуюся пропорції 1:30:30. Тобто на 1 яйце 30 г цукру і 30 г борошна. 5 яєць, 150 г цукру, 150 г борошна. Ця формула ідеальна. У деяких рецептах дається 50 г цукру і 50 г борошна на 1 яйце, тоді бісквіт жорсткий, якщо менше борошна – тісто рідке і погано пропікається, пригорає.

Яйця беру не з холодильника, а кімнатної температури (так швидше збиваються, можна з холодильника, але довше збиваються, на кінцевий результат не впливає). Яйця збиваю з цукром хвилин 8-10 міксером на швидкості близькій до максимальної.

Всипаю просіяне борошно з ваніліном, розмішую знизу догори в одному напрямку. Форму не змащую, застилаю дно пекарським папером. Перед тим, як ставити у духовку, прокручую форму кілька разів в одному напрямку.

Накриваю форму фольгою, притискаючи краї. Роблю у ній дірочки. Ставлю в холодну духовку. Вмикаю на 180 ОС і печу близько 25 хв (до сухої шпажки).

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook