Як запекти скумбрію
Беремо одну скумбрія, миємо чистимо і ще раз миємо. Залишаємо у воді на пів години. Далі натираємо сіллю, перцем, паприки трошки, пастоподібної гірчиці і залишаємо ще на пів години. Далі викладаємо на фольгу, змащену вершковим маслом. Всередину кладемо обсмажену на вершковому маслі 1 невелику цибулину (хто любить, то можна так само і з морквою, або те і те). Зверху збризкуємо лимонним соком, кладемо ще шматочки масла по всій довжині (3-4 кубики), закриваємо фольгу і при 180° печемо 45 хв. Щоб риба стала золотавого кольору відкриваємо фольгу і печемо ще 10 хв.
Порада господині. Перед запіканням скумбрію можна порізати і між шматочками покласти лимон. А коли готову розрізати, навіть дуже гострим ножем, вона вже не тримає гарно форми, на жаль.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Радимо також прочитати інші перевірені рецепти зі скумбрії:
- Якщо четвер, то риба. Якщо риба, то скумбрія. 7 рецептів
- Вишукана закуска на святковий стіл зі скумбрії