Якщо ви любите смачні страви з м’ясом, рулька — це безперечно один із тих продуктів, який варто додати до свого меню. Як приготувати рульку – варіантів дуже багато. Від варіння до запікання, маринування та спеціальних трюків для досягнення ідеальної скоринки — є безліч способів приготувати рульку так, щоб вона стала справжнім делікатесом. У цій статті ми поділимося кількома смачними ідеями приготування рульки.
Як приготувати рульку
Рулет з рульки
- Інгредієнти: рулька, часник, спеції, сіль, перець, мед, соєвий соус.
Відділити м’ясо від кістки, відбити, замаринувати з сіллю, приправами і часником. Скрутити в рулет разом зі шкірою, добре почистивши рульку перед приготуванням. Обв’язати ниткою і відварити в цибулинні 1,5-2 години. Змастити медом і соєвим соусом, запікати 45 хвилин до золотистої скоринки. Натирати часником, сумішшю перців і соєвим соусом перед запіканням.
Рулька в спеціях і рукаві
- Інгредієнти: рулька, спеції (за смаком), часник, соєвий соус.
Відварити рульку 20 хвилин в спеціях (перець, лавровий лист, сіль). Натирати сумішшю часнику, перців та соєвого соусу. Запікати в рукаві до утворення скоринки, подавати з картоплею.
Рулька в пиві з овочами
- Інгредієнти: 2,5 кг рульки, цибуля, морква, селера, перець горошком, сіль, темне пиво (1 л).
Помити рульки і покласти їх у каструлю разом з овочами. Залити пивом, залишити на кілька годин або на ніч для маринування. Поставити на вогонь і варити до готовності, додаючи воду, якщо рідини мало. Перекласти в форму для запікання, змастити соусом і запікати до рум’яної скоринки.
Маринована рулька в казані
- Інгредієнти: рулька, коричневий цукор або мед, соєвий соус, гірчиця, кетчуп або томатна паста.
Замаринувати рульку мокрим або сухим маринадом на добу або дві. Запікати в казані, застеленому папером для випічки, накритому кришкою, до м’якості. Змастити сумішшю меду, соєвого соусу, гірчиці і кетчупу, підпекти до хрусткої скоринки.
Рулет з рульки в плівці
- Інгредієнти: рулька, спеції, сіль, часник.
Відварити рульку з спеціями, вийняти кістку, обмотати щільно плівкою, сформувати ковбаскою і поставити в холодильник.
Маринована рулька в солоному маринаді
- Інгредієнти: рулька, сіль 1 ст.л на 3,5 л води, лавровий лист, чорний і духмяний перець.
Маринувати рульку на 2-3 дні в солоному маринаді. Перед запіканням натирати спеціями або часником, майонезом. Запікати до червоної шкірочки.
Рулька в червоному вині
- Інгредієнти: рулька, червоне вино, спеції, часник, майонез.
Відварити рульку в червоному вині з додаванням спецій. Вийняти кістку, згорнути рулетом і дати охолонути (бажано на ніч). Натерти часником, майонезом і запікати 10 хвилин до утворення рум’яної шкірочки.
Рулет з рульки з шкіркою
- Інгредієнти: рулька, сіль, перець, часник, нитки.
Помити рульку, розрізати по кістці, відділити м’ясо, відбити. Натерти спеціями шкіру з салом, натерти часником. Закрутити в рулет, замотати нитками, варити 2 години або запікати в духовці.
Рулька в пиві і соусі мед гірчиця
Інгредієнти: рулька, томатний соус, соєвий соус, мед, гірчиця, пиво.
Для маринаду змішати соєвий соус, томатний соус, мед, пиво і приправу “Італійські трави”. Замаринувати рульку на добу. Варити 3 години в маринаді, охолодити, нашпигувати зубчиками часнику і змастити соусом. Запікати до рум’яної шкірочки.
Радимо також приготувати:
- Рулет із рульки «Без випікання»
- Рулька в пиві по-баварськи