Чудова альтернатива шинці і ковбасі. А виходить удвічі дешевше! Такий рулет легко ріжеться тонкими скибочками, тому буде ідеальним до м’ясної нарізки.
Рулет із рульки «Без випікання»
1 свиняча рулька (приблизно 1,3 кг або 800 г без кістки), 16 г солі (2% від ваги м’яса), 2 г чорного перцю горошком, 1 г сухого часнику, 0,5 г аскорбінової кислоти (в ампулах або таблетках), 1 ст. ложка горілки.
- Рульку замочити на кілька годин у холодній воді, пошкрябати ножем, надрізати поздовж, вирізати кістку.
- Вирізати частину м’яса (буде начинка), залишаючи частину м’яса на шкірці (це буде зовнішня оболонка рулету).
- Вирізане м’ясо порізати (можна додати шматочки сала або курячого філе), м’ясо на шкірці – понадрізати. Усе посипати сіллю і спеціями, збризнути горілкою і розчиненою у воді аскорбінкою (для кольору).
- Щільно згорнути рулетом шкірою назовні, обв’язати міцною ниткою, щедро натерти сіллю. Загорнути у харчову плівку, покласти в холодильник на 3 дні.
- Дістати, не знімаючи плівки, варити 3 год у воді за температури 80 ОС (майже кипіння, без бульбашок!). Охолодити у холодній воді, потім у холодильнику. Ріжеться дуже тонкими шматочками, має рожевий колір.