Яблучно-маковий-пляцок з незвичайними коржами

Яблучно маковий пляцок дуже красивий у розрізі завдяки незвичайним коржам із начинкою. Її можна дещо змінювати на свій смак, головне дотримуватися технології приготування.

Яблучно-маковий-пляцок

Тісто для коржів

  • Форма 23,5Х23,5 см.
  • Об’єм склянки – 250 мл.
  • Тісто: 3 скл. борошна, 250 г маргарину (не беріть дешевший, тісто буде нездале), 1 скл. сметани, 1 п. розпушувачу (10 г), 3 жовтки.
Борошно просіяти разом з розпушувачем, добре перемішати і натерти в нього маргарин холодний. Змішати разом – вийде така собі крихта. Сметану з жовтками додати у ту суміш і замісити якнайшвидше.
Тісто трохи липкувате вийде – обваляйте в муці. І хочете одразу, хочете потім – розділіть тісто на 6 рівних шматочків, покладіть до холодильнику бажано не менше як на 5 годин. Я на ніч клала.

Формування коржів з начинкою

  • Начинка на 1 корж (таких треба зробити 3 окремо, якщо коржі випікатимете по черзі, або відразу збити 3 білки з цукром і розділити на 3 частини): 1 білок збити з 1/3 скл. цукру і змішати з 1 п. польського киселю (лимонного, вишневого абощо).
Взяти два шматки тіста і розкотити два прямокутники по розміру форми 23,5х23,5см. Один покласти на пергамент у форму, зверху виклала збиті білки з киселем, а по ньому зверху викласти тонкі скибочки яблук. Накрити другим шматком тіста і поколоти вилкою. Поставити в духовку випікатись при 180 °С, доки корж зарум’яниться. Дістати і поставити до повного вистигання. Таких спекти два коржі з яблуками.
Третій корж зробити з маком. Мелений мак (38 г) додати до збитого білку з цукром. Спекти таку саму паляницю, як попередні, тільки без яблук. Були родзинки – посипала трохи ними.

Крем

Крем в оригінальному рецепті був масляний із згущеним молоком. У мене крем шоколадний для тортів (польський). Молока дала менше, ніж вказано у рецепті на упаковці (250 мл замість 300 мл) і 100 г масла. Збити молоко з порошком, а потім додати масло.
Повністю остиглі коржі перемазати щойно приготованим кремом. Покласти пляцок на кілька годин в холодильник.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші цікаві перевірені рецепти пляцків з незвичайними коржами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook