Пляцок “Спокуса” із незвичайними коржами з курагою та арахісом

У цьому торті дуже цікаві пісочні коржі - із курагою та арахісом під білковою меренгою А ще два креми, які чудово доповнюють один одного. Словом, смакота!

Пляцок “Спокуса”

Бісквітні коржі: 7 яєць, 300 г цукру, 10 ст. ложок олії, 10 ст. ложок води, 1 п. розпушувача, 1 ч. ложка амонію, 50 г какао, 150 г борошна.

Яйця збити з цукром до пишності і додати решту інгредієнтів. Випікати у деку при температурі 180 ОС до сухої зубочистки. (Я пекла один корж у деку 18Х36 см і розрізала на два. Можна пекти в одному великому деку від духовки і розрізати поздовж).

Пісочні коржі: 200 г маргарину, 450 г борошна, 2 жовтки, 1 п. розпушувача. Додатково: 300 г кураги, 300 г арахісу (брала сирий і сама обжарювала), 2 білки, 200 г цукру.

Маргарин перетерти з половиною борошна, додати жовтки і розпушувач, замісити м’яке тісто, підсипаючи борошно, і поділити на 4 частини. 2 білки збити з 200 г цукру до стійких піків і кожен корж змащувати білком і зверху посипати курагою і арахісом. Спекти 4 такі коржі протягом 10-15 хв.

КРЕМ 1: 300 г масла, 0,5 л вареного згущеного молока. Збити.

КРЕМ 2: 0,5 л сметани, 200 цукру, 1 п. ванільного цукру. Збити.

Зібрати пляцок: бісквітний корж, масляний крем, пісочний корж, сметанковий крем і так ще три коржі, крем масляний і бісквітний корж. Прикрасити за бажанням.

Рецепт і фото Руслани Грабарчук

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook