Яблучна запіканка
- 450 г яблук, 350 г борошна, 120 г родзинок, 150 мл олії, 170 г цукру, 2 яйця, 1 лимон, 1 п. розпушувача для тіста, 1 п. ваніліну.
Замочити родзинки в теплій воді на кілька хвилин, злити воду. Яблука почистити від шкірки і насіння та порізати на кубики. Натерти шкірку з лимона на середню терку, додати їі до яблук. Також до яблук додати родзинки, скропити соком з половини лимона, перемішати. Міксером збити олію з цукром і ванільним цукром, по одному додати яйця і ще збити. Дерев‘яною лопаткою (НЕ МІКСЕРОМ) вмішати борошно і розпушувач, додати яблука і ще гарно вимішати (не лякайтеся,- тісто виходить дуже густе). Перекласти у застелену пергаментом форму і випікати в добре розігрітій духовці 40-45 хв. при температурі 170 градусів. Прикрасити можна за бажанням цукровою пудрою, або польською шоколадною поливкою.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Читайте також:
- Дуже ніжний торт: пісочне тісто, безе, горіхи і коньяк
Post Views: 35