Вино з усіх ягід. Смачне, ароматне, без горілки

Давно роблю такий напій з різних ягід. Можна його назвати наливкою або вином, бо горілки не додаю ні грама. Виходить дуууже смачно!

Вино з усіх ягід

На 2 л ягід – 0,5 кг цукру.

Давно роблю так – беру 10 літровий бутель і починаю засипати по черзі різні ягоди: спочатку полуницю, десь, мабуть, 2 л, потім 0,5 кг цукру. Далі всі ягоди, що достигають: малина, смородина, вишня – і так всі ягоди, що є, і кожний шар присипаю цукром. Зав’язую горлечко або марлею або іншою тканиною біленькою і на сонечко на 21 день. Далі проціджую. Якщо вино дуже густе, то додаю охолоджену кип’ячену воду, розливаю, закупорюю і в погріб. У нас перша дегустація – 19 грудня.

Рецепт Тетяни Ігнатенко

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook