Ліниві вареники з сиром
400 г кисломолочного сиру (бажано домашнього), 200 г борошна, 1 яйце, 1 неповна чайна ложка підталого вершкового масла, 1,5 ст. ложки цукру (або за смаком), дрібка солі.
Сир протерти через сито, додати яйце і масло, добре перемішати. Додати просіяне борошно, сіль, цукор.
Цукру бажано більше не класти, краще потім полити варенням. Із отриманого тіста розкотити ковбаску завтовшки 5-7 см, нарізати на брусочки і відварити у підсоленій воді протягом 5 хв. Дістати шумівкою, заправити за смаком: вершковим маслом, цукром, сметаною, варенням, додати полуницю і насолоджуватися найлінивішими і дуже смачними вареничками.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати: