Пухкі ліниві вареники. Навіть смачніші за справжні!

За багато років я "відточила" рецепт тіста для лінивих вареників. Виходять ніжні, пухкі і навіть смачніші, ніж справжні вареники. Смакують зі сметаною, будь-якими ягодами та варенням.

Ліниві вареники з сиром

400 г кисломолочного сиру (бажано домашнього), 200 г борошна, 1 яйце, 1 неповна чайна ложка підталого вершкового масла, 1,5 ст. ложки цукру (або за смаком), дрібка солі. 
Сир протерти через сито, додати яйце і масло, добре перемішати. Додати просіяне борошно, сіль, цукор.
Цукру бажано більше не класти, краще потім полити варенням. Із отриманого тіста розкотити ковбаску завтовшки 5-7 см, нарізати на брусочки і відварити у підсоленій воді протягом 5 хв. Дістати шумівкою, заправити за смаком: вершковим маслом, цукром, сметаною, варенням, додати полуницю і насолоджуватися найлінивішими і дуже смачними вареничками.
Рецепт і фото Світлани Чепурної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook