паска холодної ферментації

Незвичайна паска з тіста, що сходить у холодильнику

Дуже цікавий і вдалий рецепт паски із тіста холодної ферментації (воно сходить у холодильнику, паски у формах стоять цілу ніч).

Паска з тіста, що сходить у холодильнику

  • 30 г свіжих дріжджів, 100 г води, 200 г вершків 36%, 3 жовтки, 5 ст. ложок цукру, 1/2 ч. ложки солі, 125 г маргарину, 560 г борошно, сухофрукти за бажанням.
У теплій воді розвести дріжджі, додати вершки, жовтки, сіль, цукор перемішати все і додати половину борошна перемішати знову. Додати сухофрукти, розтоплений тепленький маргарин і решту борошна. Тепер вимісити до кінця тісто, воно в мене не липло до рук.
Готове тісто покласти у холодильник на три години, накривши харчовою плівкою. Потім дістати з холодильника, розкласти у змащені формочки і поставити знову в холодильник вже в формочках аж до ранку.
Зранку дістати формочки з тістом, поставити в тепле місце, у мене на підростання тіста пішло 1,5 години. Потім випікати в розігрітій духовці до готовності. Коли я поставила в духовку, температура була 90 °С, за 10 хвилин температуру збільшила до 190 °С. Виходить готових пасочок 1 кг.
Рецепт і фото Наталі Витягловської

Спробуйте також інші перевірені рецепти паски:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook