15 років продаю квашені огірки на ринку. Ось мій рецепт…

Я 15 років продаю на ринку огірки, тому, повірте, на приготуванні добре знаюся. Для консервації та соління (квашення) беру спеціальні огірки. Щороку готую за одним і тим самим перевіреним рецептом. Огірки залишаються хрумкими до наступного літа!

Як солити (квасити) огірки на зиму

Для розсолу потрібно на 10 л води (бажано джерельної) 250 г солі звичайної харчової, нейодованої. Огірки попередньо залити холодною водою на 5-6 годин. Потім скласти в будь-який посуд, який щільно закривається (банки, харчові відра зі щільною кришкою), додати листочки, спеції і залити розсолом. Опустити у підвал. Через місяць огірочки будуть кисленькими і залишатимуться хрумкими до наступного літа.

Тільки купуйте огірочки не салатні, а для консервування. Для засолювання і консервації беруть огірки темно зелені з пухирцями, корнішони. А салатні огірки світліші і мають жовтуваті смужки. Якщо ви їх засолите або візьмете в консервацію, то вони будуть всередині порожні, наповнені ропою, зовсім не смачні, чвакатимуть.

Рецепт Тетяни Кравченко

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook