Варення-желе “Ягідний мікс”
- 1 кг малини, 1 кг порічок, 1 кг смородини, 1 кг апельсинів (зі шкіркою, без кісточок), 4 кг цукру.
Усе змолоти (можна перетерти через сито, а можна не перетирати), перемішати з цукром, залишити на кілька годин. Довести до кипіння, проварити 5 хв, розкласти у стерильні банки, закрутити. Зберігати у прохолодному місці.
Порада щодо приготування варення
- Якщо маєте можливість зберігати варення у холодильнику або холодному погребі, можна не проварювати і закрити капроновими кришками.
- Кількість апельсинів можна змінювати на свій смак.
- Щоб варення не гірчило, краще до дати цедру (обтерти оранжеву частину шкірки терткою, не захоплюючи білу – вона дає гіркоту) і соковиту м’якоть.
Рецепт Людмили Васильєвої
Читайте також:
Post Views: 43