Варення-желе “Ягідний мікс” з малини, порічок і смородини з апельсином

Варення окремо з малини або смородини моїм рідним смакує не дуже. Тому приготувала для них дещо новеньке: желе із міксу ягід з незвичайним цитрусовим ароматом. Вийшло супер! Причому вітаміни збережено, бо варила лише 5 хв!

Варення-желе “Ягідний мікс”

  • 1 кг малини, 1 кг порічок, 1 кг смородини, 1 кг апельсинів (зі шкіркою, без кісточок), 4 кг цукру. 

Усе змолоти (можна перетерти через сито, а можна не перетирати), перемішати з цукром, залишити на кілька годин. Довести до кипіння, проварити 5 хв, розкласти у стерильні банки, закрутити. Зберігати у прохолодному місці.

Порада щодо приготування варення

  • Якщо маєте можливість зберігати варення у холодильнику або холодному погребі, можна не проварювати і закрити капроновими кришками.
  • Кількість апельсинів можна змінювати на свій смак.
  • Щоб варення не гірчило, краще до дати цедру (обтерти оранжеву частину шкірки терткою, не захоплюючи білу – вона дає гіркоту) і соковиту м’якоть.

Рецепт Людмили Васильєвої

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook