Варення з кульбаби, яке лікує печінку

Збережіть собі рецепт,щоб не загубити

Травнева кульбаба – справжній лікар! З кульбаб можна приготувати смачне варення, яке відновлює клітини печінки і очищає кров. Зірвіть 300-400 штук жовтих суцвіть кульбаби, залийте водою так, щоб вона повністю покрила квіти. Нехай постоять добу.

На наступний ранок квіти віджати, залити 0,5 літра кип’яченої води і прокип’ятити 15-20 хвилин. Додати 1 кг цукру і 1-2 подрібнених лимона (можна і з шкіркою), 1 ч. ложку лимонної кислоти і проварити ще 5-7 хвилин.

Коли варення придбає колір меду, прибрати з вогню.

Дати охолонути, процідити через марлю і варити отриману масу 1-2 хв. Остудити.

Приймати вранці натщесерце по 1 ст. ложці, розчиняючи в склянці зеленого чаю або чаю з розторопші.

Розторопша плямиста і кульбаба діють на організм як протизапальний, жовчогінний і тонізуючий засіб, очищаючи печінку від шлаків і радіонуклідів.

Це варення також корисно для профілактики бронхітів. З’їдати не менше 2 столових ложок за один прийом – прекрасний ефект!

Джерело

Читайте також

Спиртові настоянки з коріння, листя і квіток кульбаби – цілющі ліки на весь рік

Що лікує кульбаба: 15 хвороб, від яких легко позбутись

Цвіт кульбаби – для підшлункової, серця, печінки, при підвищеній кислотності шлунка

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook