П’ять властивостей шипшини, про які треба знати всім

В осінньо-зимовий період потрібно зміцнювати свою імунну систему, а допомогти цьому можуть звичайні продукти. Лікарі рекомендують особливу увагу звернути на шипшину, тому що ця ягода містить безліч вітамінів та корисних речовин.

Вітамін С

Шипшина багата на вітамін С, який не тільки зміцнює захисні функції організму, а й підтримує нашу красу. А ще мікроелемент допомагає нормалізувати тиск, покращує метаболізм і служить антиоксидантом, який нейтралізує дію вільних радикалів.

Каротін

Це рослинний пігмент, яким також може похвалитися шипшина. З його допомогою можна поліпшити стан зорової системи та імунітет.

Флавоноїди

Ще один компонент ягоди, який зміцнює імунітет та роботу серцево-судинної системи. Флавоноїди також є ефективним профілактичним засобом: надають антиоксидантну дію, знижують згортання крові й покращують показники жирового обміну.

Вітаміни та мікроелементи

Шипшина містить вітаміни С, Р, РР, Е та В, а також калій, магній, залізо, фосфор, марганець, цинк та інші мікроелементи, які потрібні для підтримки правильної роботи організму. Через свій багатий склад шипшина підвищує опірність організму до різних інфекцій і має протизапальну дію.

Дубильні речовини

Терпкі ягоди шипшини багаті на танини — дубильні речовини, які знімають запалення і борються з мікробами в шлунково-кишковому тракті. Експерти зазначають, що в сушених ягодах шипшини вдвічі більше поживних речовин, а й калорій, у порівнянні зі свіжими. Ягоди коричневої шипшини найсмачніші та найкорисніші.

Шипшина захистить серце: заварюємо за правилами Наталії Земної

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook