варення із заморожених ягід

Варення із замороженої смородини – смачне, як свіже!

Коли минулого року місяць не було світла, довелося варити варення із заморожених ягід. І воно вдалося дуже смачне, як свіже!
Досить поширена ситуація, коли господині так дбають про запас ягід на зиму, що потім усі годі з’їсти. І наприкінці сезону залишається багато заморожених ягід, які не знають, куди використати. А компоти домашні п’ють неохоче. Або інша ситуація: кілька діб немає світла – і доводиться якось рятувати заготовки і припаси з морозильної камери. Тож час від часу виникає запитання: чи можна приготувати варення із заморожених ягід, зокрема, смородини.
Ми поцікавилися у досвідчених господинь, чи це можливо. І з’ясувалося, що так! Із замороженої смородини можна приготувати смачне варення! Перевіреним рецептом поділилася Юлія Грищенко.

Варення із замороженої смородини

“Я готувала варення із заморожених ягід, – розповідає господиня. – Точніше, роблю постійно. У сезон треба багато зразу цукру, не завжди є. Тож частину ягід (перебрані і помиті) заморожую – порціями по 1 чи 2 кг і потім поступово, в міру надходження коштів на цукор, роблю варення”.
Пакет із замороженими ягодами висипаю в каструлю. Коли розмерзнеться, на дні утворюється достатньо рідини (якщо малувато – можу води трохи додати, грамів сто). Проварюю хвилин 5, додаю відповідну кількість цукру, доводжу до кипіння, до першої бульбашки і в банки. Варення – як свіже!
Після того, як проварила 5 хв, перемелюю блендером. Тоді додаю цукор. Іноді протираю через сито – особливо, коли дрібні ягоди. Це на бажання.
Не бійтеся, робить варення із заморожених ягід! Усе вдасться!

Читайте також:

  • Коли достигає полуниця, щороку роблю лікер “Різдвяник”. Це бомбезний напій!

  • Так готую лікер з усіх ягід: вишень, полуниці, смородини, малини. Дуже смачний! А ягоди потім у торти і пиріжки!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook