вафлі

Вафлі на газу, як магазинні (для вафельного торта)

У дитинстві ми часто перемазували вафлі вареним згущеним молоком. Ох і смакота це була! До речі, а ви знаєте, що такі вафлі (як магазинні) можна приготувати вдома на газу? Якщо маєте стару чавунну вафельницю, зберігайте рецепт.

Вафлі, як магазинні (для вафельного торта)

  • 2 л води, 2 ст. ложки олії, 0,5 ч. ложки амонію, 770 г борошна.

Усе ретельно збити, щоб не було грудочок. Розігріти форму на середньому вогні і натерти з двох боків олією силіконовим пензликом. Тоді відступити від краю зо 2 см і по колу до середини наливати тісто. Затиснути ручки, посмажити з обох сторін до готовності.

Вафлі за цим рецептом вдаються майже як магазинні, може, трішки твердіші, але дуже смачні. Готові вафлі потрібно дощечкою накривати, щоб не крутилися і були рівні. Із цієї кількості продуктів виходить близько 40 вафель. У сухому місці загорнуті в папір вафлі добре зберігаються, але навряд вони довго там пролежать: дуже смачні!

Рецепт Орисі Пасемко-Левицької

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook