сирники

Як приготувати сирники без борошна, щоб вони були пишними і не розпливалися при смаженні

Раніше у мене сирники вдавалися не завжди: то борошном "забиті", то розпливаються, то розпадаються. Так було доти, поки я не знайшла цей рецепт. Тепер мої сирники завжди ідеальні!

У моїй родині всі дуже люблять сирники, але їх приготування для мене, було як лотерея: то вдаються гарні, то розтікаються, то пласкі, як млинці. Так тривало доти, доки не знайшла цей рецепт, тепер тільки його і використовую.

Сирники

  • 500 г сиру, 1 яйце, 3 ст. манної крупи, 1-2 ст. ложки цукру, ванілін, дрібка солі, борошно для панірування. 

Щоб сирники не розпливалися, сир повинен бути сухим. Тому якщо сир вологий, його потрібно відкинути на сито і залишити, щоб добре стік, або віджати через марлю.

Також на форму сирників впливає цукор, тому в тісто класти обмежену кількість, а підсолоджувати готові сирники варенням, медом, згущеним молоком або шоколадною пастою чи сметаною та цукровою пудрою.

Для приготування сирників потрібно змішати сир з яйцем, сіллю, ваніліном, цукром і манною крупою. Залишити тісто на 15 хвилин, щоб манка добре набрякла.

Сформувати кульки з тіста, приплюснути їх і запанірувати у борошні.

Обсмажити сирники на розігрітій олії з двох боків до рум’яності.

При подачі полити сирники розтопленим вершковим маслом або сметаною, медом. У тісто можна додати родзинки, шматочки кураги, цедру апельсина або лимона.

Радимо також приготувати сирники за іншими перевіреними рецептами:

  • Сирники “Ідеальна фігура”. Можна їсти хоч на ніч і навіть тим, хто на строгій дієті!
  • Сирники, як у кафе. Нарешті я знайшла ідеальний рецепт!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook