Універсальний рецепт дріжджового тіста
250 мл молока, 125 мл води теплої, 2 білки (жовтки для змащування), 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 20 г дріжджів, 50 мл олії, 5-6 скл. борошна, 5-6 скл. борошна (тісто має бути м’яке).
Збити білки з цукром і сіллю вручну, додати молоко, воду, дріжджі, олію. Все розмішати ложкою. Коли дріжджі розчиняться і зверху зробиться піна, тоді додати просіяне борошно, замісити м’яке тісто. Гарно вимісити, щоб не липло до рук, і залишити на 1 год, щоб підійшло (накрити рушником). Сформувати булочки, змастити жовтком і залишити ще на 10 хв. Випікати при температурі 180 до готовності. Начинка підійде і солодка, і солона. Якщо хочете, щоб тісто було солодке, цукру треба додавати більше. В мене булочки з шоколадом і маком – смакота!
Рецепт і фото Анюти Яремчук
Спробуйте також приготувати:
Моє тісто для пиріжків, завиванців з маком і струдлів. Рецепт, вироблений роками
Картопляне тісто на пиріжки. Виходять пухкі і довго не черствіють