закуски з нарізки

Що приготувати після свят із м’ясної нарізки: рецепти смачних страв

Зазвичай після святкового столу залишається всього по трошки: шматок ковбаси, окраєць шинки, кілька пластинок твердого сиру... Пропонуємо з цих продуктів приготувати щось набагато смачніше за бутерброди!
Наготувати і накупували до свят багато м’ясного, а доїсти все не сила? Не викидати ж продукти! Із залишків м’ясної нарізки можна приготувати кілька дуже смачних страв – і нічого не пропаде!
Равлики з ковбасою
Равлики з ковбасою

Равлики з ковбасою і сиром

  • Для тіста: 200 мл молока, 150 г кефіру, 25 г свіжих дріжджів або 11 г сухих, 2 яйця, 50 мл олії, по 1 ст. ложці цукру і солі, борошно.
  • Замість дріжджового тіста можна використати куповане листково-дріжджове (у такому разі після формування дати трохи підрости).
  • Для начинки: томатна паста, по 200 г ковбаси і сиру.

Замісити м’яке тісто, залишити сходити на 40 хв. Розділити на дві частини, кожну розкотити тонким пластом, змастити томатною пастою, посипати тертим сиром, покласти тонко порізану ковбасу, згорнути рулетом. Порізати шматочками, викласти на вистелене пергаментом деко. Не дозволяти їм рости після формування, поставити деко в холодну духовку й увімкнути на 200 °С. Випікати до готовності.

Закуски в лаваші
Закуски в лаваші

Закуски в лаваші: 12 смачних закусок, які вам сподобаються

1. Рибні рулети (закуски в лаваші)

Змастіть лаваш будь-яким м’яким сиром, розкладіть шматочки слабосоленої сьомги, горбуші або форелі, зверху посипте зеленню.
Лаваш з начинкою скрутіть в щільний рулетик і поставте в холодильник на 30-40 хвилин. Перед подачею наріжте рулет на шматочки і подавайте до столу.

2. Гарячий лаваш з овочами 

В один лист лаваша загорніть 150-200 г бринзи або сулугуні, порізаний помідор, подрібнений зубчик часнику і свіжу зелень.
Готові конвертики обсмажте на мангалі або на сковорідці з двох сторін. Сир розплавиться і вийде смачна хрустка закуска.

3. Домашня шаурма

Для приготування домашньої шаурми вам знадобляться шматочки курячої грудки, обсмажені в панірувальних сухарях, листя салату, полосочки твердого сиру і соус до смаку. Всі інгредієнти загорніть в лаваш і злегка підігрійте на сковороді.

4. Чіпси

Лаваш можна використовувати для приготування смачних хрустких чіпсів. Для цього поріжте лаваш на невеликі трикутники, умочіть кожен в суміш з олії, улюблених спецій і солі. Заготовки викладайте на деко і випікайте в духовці при температурі 220 градусів протягом 5-7 хвилин. Подавайте з домашнім майонезом із додаванням часнику і зелені або іншим соусом.

5. Сосиски в лаваші

Змастіть лист лаваша майонезом або будь-яким іншим соусом, покладіть сосиску, зелень, кілька смужок сиру і скрутіть в рулет і обсмажте з двох сторін. В результаті ви отримаєте смачну і недорогу закуску. її можна готувати на багатті на пікніку.

6. Рулети з ковбасою в лаваші

Будь-яка ковбаса, сир і зелень – найпростіший варіант начинки для рулетів з лаваша. Готовий рулет поріжте на шматочки 4-5 см і подавайте до столу.

7. Рулети з сиром і грибами

Свіжі печериці замаринуйте в соєвому соусі, і обсмажте.
Смажені гриби поріжте смужками, змішайте зі сметаною, перемішайте, загорніть в лаваш і злегка обсмажте.

8. Овочевий рулет

Овочевий рулет стане прекрасною закускою до м’ясного столу.
Для його приготування вам буде потрібна морква, огірки, помідори і зелень. Подрібніть всі інгредієнти, змішайте зі сметаною або майонезом і загорніть в лаваш.

9. Рулет з крабовими паличками 

Оригінальний і дуже ситний весняний рулет з крабовими паличками, свіжими огірками, яйцем і листям салату.
Розкладіть всі інгредієнти на лаваші, змащеному майонезом, згорніть у рулет, дайте просочитися, а після цього поріжте на невеликі шматочки і подавайте до столу.

10. Рулет з морепродуктами

Морепродукти також можна загортати в лаваш. Наприклад можна приготувати смачну начинку з яйця, креветок, зелені. Змастіть лаваш соусом тартар, розкладіть начинку і скрутіть в рулет.

11. Рулет із лаваша із зеленню 

Якщо потрібно приготувати щось нашвидкуруч, використайте твердий сир і дрібно нарізану зелень. Натріть сир, змішайте із зеленню, загорніть в лаваш і обсмажте на сковороді, в мікрохвильовці або на мангалі.

13. Закуска з лаваша з грибами й авокадо

Крупно порізані печериці обсмажте на сковороді, трохи присолити. Авокадо розімніть, додайте дрібно порізаний часник, сіль і перець. Начинку викладіть в лаваш, збризніть лимонним соком і загорніть.

Панські торбинки
Панські торбинки

Панські торбинки

  • Тісто: 1 скл. борошна, 500 мл молока, 1 ст. ложка цукру, 3 яйця, дрібка солі.
  • Начинка: 3 курячі філе, 300 г печериць, 100 г твердого сиру, спеції і часник до смаку, сир чечель косичкою чи зелень цибулі.

Насипати борошно в глибоку посудину, влити половину молока і замісити тісто. Потім влити невеликими порціями молоко, що лишилося, не припиняючи розмішувати тісто. В окремому посуді збити яйця з цукром та сіллю до піни. З’єднати яєчну суміш і тісто. Посмажити тонкі налисники. Відварити куряче філе, дрібно нарізані шампіньйони посмажити, натерти сир, перемішати, приправити спеціями. Можна додати кілька подрібнених зубців часнику. Викласти на млинець начинку, згорнути його мішечком і зв’язати сиром (або кільцем чи зеленню цибулі). Перед подачею розігріти у духовці або мікрохвильовці. Начинку можна робити із будь-яких м’ясних шматочків.

Кекс солідний
Кекс солідний

Кекс «Солідний»

  • 3 яйця, 100 г сметани, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, по дрібці солі і перцю, зелена цибуля, кілька печериць, по 70 г твердого сиру і ковбаси. Можна додати оливки, шинку.

Змішати міксером яйця, сметану, сіль, перець, розпушувач. Насамкінець ввести борошно. Додати тертий сир, подрібнену ковбасу, печериці, цибулю, акуратно перемішати. Викласти у форму, змащену олією, або в порційні формочки, заповнюючи 2/3 об’єму. Випікати за температури 180 ОС 20 хв.

Радимо також приготувати

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook