Абрикосовий джем
- 1 кг абрикосів (без кісточок), 700 г цукру, 1/3 ч. ложки лимонної кислоти, 4 ст. ложки води.
Порада господині. Варити варення потрібно в каструлі з широким дном чи у глибокій сковороді. За цим самим рецептом можна готування варення з вишень.
У каструлю налити воду, додати абрикоси половинками, варити 5 хв після закипання, легенько помішувати. Додати цукор в 4 етапи рівними частинами, після кожного додавання цукру варити 5 хв після закипання (всипати цукор, має закипіти, через 5 хв додати наступну порцію цукру, – так 4 рази). На четвертий раз додати цукор разом з лимонною кислотою. Останній раз можна проварити варення не 5 хв, а 10, якщо бажаєте густіший джем (фрукти всі різні за соковитістю). Спочатку джем рідкий, після охолодження густіший.
Гарячий джем розлити у стерилізовані сухі баночки до самого верху (щоб не було сюрпризів у вигляді плісняви), закрутити стерилізованими сухими кришечками.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:
- Аджика з абрикосів або слив. Ідеальний соус до м’яса! Обов’язково приготуйте хоч кілька баночок!
- “Цитрусове” варення з абрикосів, яке подобається усім. Дуже ароматне, з кислинкою і не надто солодке!
Post Views: 50