Цукрова консервована кукурудза
- Кукурудза (чим більше, тим краще), сіль (на 1 баночку 0,5 л) – 1 ч. л., цукор (на 1 баночку 0,5 л) – 2 ч. л., оцет (на 1 баночку 0,5 л) – 1 ст. л.
Для консервації підходять цукрові сорти кукурудзи (у звичайної смак не той) у стадії молочної зрілості (це, коли вона смачна, щоб просто їсти вареною). Качани кукурудзи почистити і скласти щільно в каструлю. Залити водою (щоб були покриті), посолити (за смаком) і варити після закипання 40 хв (або до готовності кукурудзи).
Злити воду і дати качанам охолонути. Обрізати зерна, можна промити їх, якщо під час обрізання обрізалася і частина качана, і скласти щільно в півлітрові баночки.
У кожну баночку покласти сіль (1 ч. ложку), цукор (2 ч. ложки), оцет (1 ст. ложка). Залити окропом, накрити кришками і скласти баночки в каструлю. Вода в каструлі повинна бути гаряча (градусів 70) і стерилізувати 3 год.
Після стерилізації закрутити, перевернути і укутати ковдрою, щоб баночки якомога довше залишалися теплими.
Рецептом поділилася Тетяна Данилова
Радимо також приготувати:
- Домашня консервована кукурудза. Роблю щороку, а кришки ні разу не здувалися