торт

Тот із полуничним конфі і кремом “Пломбір”

Смачнючий торт з ванільним і шоколадним бісквітом, кремом "Пломбір" і полуничним конфі. Чудовий рецепт торт!

Торт із полуничним конфі і кремом “Пломбір”

  • Форма 20 см. 
  • Ванільний бісквіт: 4 яйця, 120 г цукру, 140 г борошна, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
Білки збити з цукром до стійкої піни, додати жовтки, збити. Додати борошно з розпушувачем, вимішати лопаткою. Пекти при 170 орієнтовно 35 хв до готовності. Охолоджений бісквіт розрізати на 2 частини.
  • Шоколадний бісквіт: 4 яйця, 150 г цукру, 50 г борошна, 50 г крохмалю, 40 г какао, 1 ст. ложка розпушувача. 
Білки збити з цукром до стійкості, додати жовтки, збити. Додати решту сухих інгредієнтів і вимішати лопаткою. Пекти при 170 35-40 хв до готовності. Орієнтуватися на свою духовку.
Охолоджений бісквіт розрізати на 2 частини.
  • Полуничне конфі: 400 г полуниці (можна інші ягоди), 80 г цукру (або до смаку), 60 мл води, 10 г желатину.
Полуницю проварити з цукром, перетерти через сито. Желатин розігріти імпульсами в мікрохвильовці, додати до полуниці, розмішати. Вилити у форму 18 см, застелену плівкою. Поставити в холодильник, щоб застигло.
  • Крем “Пломбір”: 400 мл молока, 200 г цукру, 50 г крохмалю кукурудзяного, 1 яйце, ванільний цукор, 250 г сметани, 200 г масла.
З молока, цукру, крохмалю, яйця зварити заварний крем. Вкінці додати сметану, перемішати, ще хвилину проварити, вимкнути. Накрити плівкою впритул, залишити до охолодження. М’яке масло збити, по ложці додати охолоджену заварну масу, збити.
Коржі просочити цукровим сиропом: 1 ч. ложка цукру, 60 мл води.
Збирати торт: шоколадний бісквіт, крем, ванільний бісквіт, крем, конфі, крем, ванільний бісквіт, крем, шоколадний бісквіт. Прикрашати за бажанням.
Для вирівнювання – крем “Шарлот”: 150 мл молока, 200 г цукру, 1 яйце, 1 пачка ванільного цукру. Все з’єднати віничком. Довести до кипіння, щоб 3 хв покипіло. Охолодити. Збити 250 г масла, частинами додаючи охолоджений сироп (усе має бути однакової температури). Збивати до пухкої світлої маси.
Рецепт крему і конфі Марти Левицької. Готувала і фотографувала Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook