Торт з шифоновим бісквітом, м’ятним кремом і ягідним компоте

У цьому торті ніжний шифоновий бісквіт, м‘ятна прохолода крему і кисло-солодка нотка червоних порічок і малини: кусаєш - і відчуваєш приємну кислинку.

Торт з шифоновим бісквітом, м’ятним кремом і ягідним прошарком

Шифоновий бісквіт

  • Форма 24 см.
  • 6 яєць, 220 г цукру, 70 г олії, дрібка ванілі, 120 г борошна.

6 білків збити до пухкого стану з дрібкою солі. Потім поступово додати 120 г цукру і збити білки до однорідності і блиску. В іншій посудині вимішати 6 жовтків, 100 г цукру, 70 г рафінованої олії, дрібку ваніліну та 120 г просіяного борошна. Цю суміш влити до білків і легко вимішати.

Дно форми вистелити пергаментом і змастити олією. Боки форми не змащувати. Вилити тісто і поставила в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Випікати 40 хв на режимі верх-низ, але орієнтуйтеся на свою духовку. Коли бісквіт витягнула із духовки, кинула його два рази із висоти 25-30 см.

Випечений бісквіт у формі, перевернути на решітку від мікрохвильовки вверх-ногами. Так залишити для охолодження на 1 год. Потім витягнути з форми і повністю охолодити. Бісквіт можете випікати заздалегідь: холодний бісквіт загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.

Для мого торта потрібно три коржі, але висота бісквіта мені здалася замалою для розрізування на три частини, тому я спекла ще один бісквіт. Тобто з одного бісквіту у мене вийшло два коржі. І ще один з іншого бісквіта.

Ягідне компоте

  • 10-12 г желатину, 60 г води, 500 г ягід (малини і порічок), 100 г цукру.
10-12 г желатину залити 60 г води і відставити для набухання (влітку желатину можна взяти і більше). Взяти 500 г міксу малини та червоних порічок, половину цієї суміші всипати у каструльку, додати 100 г води і десь 100 г цукру (а може і більше) і поставити на вогонь. Нагрівати, помішуючи, до розчинення цукру (не більше 70 градусів), додати підігрітий желатин, добре вимішати, перебити блендером. Додати цілі ягоди, добре вимішати, вилити у дві форми діаметром 18-20 см, вистелені харчовою плівкою і поставила в холодильник. Компоте робила за день до збору торта.
Порада господині. Хто не любить кісточки від малини і порічок в компоте, то може перебити блендером всі ягоди і перетерти пюре через сито. 

М’ятний крем

  • 0,5 л молока, пучок м’яти, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки манної крупи, 300 г масла.
Взяти 0,5 л молока, закип’ятити, вкинути туди листя м’яти (вага листя 10 г, беріть собі до смаку) і ще хвилину-дві проварити. Вимкнути газ і подрібнити листя блендером. Так залишити молоко з м’ятою на пів години. Потім процідити молоко через сито. Охолодити. В холодне молоко всипати 4 ст. ложки манної крупи і, постійно добре помішуючи, заварити манну кашу. Додати 1 скл. цукру і ще трохи проварити. Відставити манку для вистигання. Вона має бути досить густа. Збити міксером 300 г масла і по трошки додавати манку, добре збиваючи. Хто хоче отримати зелений колір крему, може додати харчовий барвник.
Зібрати торт: корж, крем, компоте, корж (трошки корж змастити кремом і цим боком покласти на компоте) і т.д. Верх і боки торта змастити кремом.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook