Кухня Рецепти

Сирні сочники. Неймовірна смакота!

Сирні-пресирні сочники з сиром всередині. Мені вони більше смакують на другий день, коли трохи постоять і тісто стає більш м‘яким і вологим; склянка молока – і магічним чином переносишся в дитинство. Це неймовірна смакота! 

25.05.2022 14:29

Сирні сочники. Неймовірна смакота!

Вихід – 14 шт.
Тісто: 1 яйце, 3 ст. ложки цукру, 100 г сметани, 75 г м’якого масла, 100 г сиру, 340 г борошна, 1 п. розпушувача, дрібка солі.
Начинка: 300 г сиру, 4 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка сметани, 1-2 ст. ложки манки, 1 п. ванільного цукру, 1 білок (жовток піде на змащування сочників).
Для тіста збити яйце з цукром, додати сметану і збити до однорідності. Додати масло, збити все разом ще. Розкришити сир, збити. Змінити насадки для збивання на «гаки», просіяти в кілька прийомів у суміш борошно змішане з розпушувачем і сіллю, замісити тісто. Можливо, піде менше борошна, орієнтуйтеся на консистенцію, тому вводьте його поступово, а не все одразу.
Для начинки сир я перебила блендером, якщо ви хочете виражену сирну структуру, можете цього не робити. Сир бажано, щоб був в міру вологий: не сухий, але і не мокрий, бо начинка «потече». В сир додати цукор, ванільний цукор, сметану, манку, білок і добре вимішати. Якщо начинка зарідка, можна додати ще манку, або крохмаль.
Присипати борошном стільницю, розкачати тісто приблизно 0,5 см товщиною. Вирізати круги за допомогою великої чашки, або тарілочки. На половину круга викласти начинку, накрити другою верхньою половинкою і злегка притиснути. Викласти сочники на деко застелене пергаментом, змастити жовтком, змішаним з чайною ложкою води, і випікати в розігрітій духовці при t180 до рум‘яної скоринки (пекла 40 хв).
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko