Кухня Рецепти

Лимонно-полунично-м’ятний торт. Надзвичайно смачний!

Це надзвичайно смачний торт! Лимонний бісквіт, м’ятний крем-мус і полуничне конфі! Смак м’яти у кремі – це щось! Я – не професіонал, тому думаю, що цей торт спекти до снаги кожному!

10.07.2020 16:12

Лимонно-полунично-м’ятний торт

Бісквіт: 6 яєць, 6 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 5 ст. ложок борошна, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 7 г розпушувача, цедра 3 лимонів, 50 мл лимонного соку. 

Полуничне конфі (інгредієнти на 1 порцію): 250 г полуниці, 60 г цукру, 
13 г желатину, 35 г води. Потрібно зробити 2 порції!

М’ятний крем-мус (інгредієнти на 1 порцію): 200 г молока, 200 г вершків 33%, 2 ст. ложки цукрової пудри, 100 г білого шоколаду, 18 г желатину, 90 г води, 30 листків м’яти, 200-300 г полуниці. Потрібно зробити 2 порції!

Просочування: сік 1 лимона, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка води.

Крем для вирівнювання: 500 г жирного сиру, 200 г масла, 100 г цукрової пудри, барвник.

Щоб вийшов хороший бісквіт продукти повинні бути свіжими і вищої якості, а посуд (миски, віничок) – абсолютно чистими, без слідів жиру і води. Всі інгредієнти кімнатної температури. Випікати бісквіт за день до використання.

Лимонний бісквіт. Білки відділити від жовтків, білки збити до крутих піків з цукром (збити до розчинення цукру), додати ванільний цукор, жовтки, лимонний сік (вимішати). Окремо вимішати сухі інгредієнти (борошно, крохмаль, розпушувач), просіяти! І малими порціями додати до білків, вимішуючи знизу – вверх. Потім додати цедру лимона (лише жовту частину, бо біла частина гірка). Дно форми застелити пергаментом, боки нічим не змащувати. Випікати найкраще в режимі конвекції. Перші півгодини при 180 °C, потім зменшити температуру до 160 °C. Готовність перевірити дерев’яною паличкою Витримати ще 10 хв у духовці, далі дістати. Після повного охолодження загорнути у харчову плівку і покласти в холодильник.

Полуничне конфі. Приготувати 2 порції! Замочити желатин, щоб він набух, потім розчинити на паровій бані. Полуницю збити і поставити на вогонь, довести до кипіння, додати цукор, варити до повного розчинення, зняти з вогню, додати желатин. Взяти форму діаметром 22-24 см (на кілька сантиметрів меншу, ніж випікався бісквіт). Я використовую кільце, яке обгорнула харчовою плівкою. Вилити і поставити в холодильник до повного застигання.

М’ятний крем-мусс (приготувати 2 порції). У молоко покласти листочки м’яти, поставити на середній вогонь і варити доти, доки з’являться на стінках бульбашки. Зняти з вогню і відставити на 10 хв. Потім збити блендером і процідити через сито. У проціджене молоко додати шоколад і знову підігріти, щоб шоколад розчинився. Розмішати до однорідності. Замочити желатин для набухання і підігріти до розчинення. Додати до молочно-шоколадної суміші. Добре вимішати і відставити, щоб маса охолола до кімнатної температури. Коли охолоне, збити 200 г дуже холодних вершків у дуже холодній посудині (перед збиванням посуд охолоджую в морозильній камері) з 2 ст. ложками цукрової пудри до густої консистенції. До охолодженої м’ятної суміші додати збиті вершки і акуратно вимішуємо лопаткою.

Дістати бісквіт з холодильника і поділити його на три рівні частини. Взяти кільце і зрізати боки бісквіту. Так як в мене кільце не дуже високе, то боки обкладаю ацетатною плівкою (тортик буде високий). Якщо у вас немає ацетатної плівки її можна замінити плівкою з папок для документів. Зібрати тортик: корж, просочити лимонним сиропом, вилити 1/4 крему-мусу, покласти посередині конфі, 1/4 крем-мусу, посипати шматочками свіжої полуниці. Знову корж, просочити, 1/4 крем-мусу, конфі, решту крем-мусу, порізану полуницю. Накрити 3 коржем бісквіту і просочити сиропом. Поставити в холодильник на ніч.

Для покриття збити сир, масло цукрову пудру і барвник до однорідності (щоб не було крупинок).

Рецепт і фото Руслани Аксьонової

Читайте також: