Торт з шифоновим бісквітом, м’ятним кремом і ягідним прошарком
Шифоновий бісквіт
- Форма 24 см.
- 6 яєць, 220 г цукру, 70 г олії, дрібка ванілі, 120 г борошна.
6 білків збити до пухкого стану з дрібкою солі. Потім поступово додати 120 г цукру і збити білки до однорідності і блиску. В іншій посудині вимішати 6 жовтків, 100 г цукру, 70 г рафінованої олії, дрібку ваніліну та 120 г просіяного борошна. Цю суміш влити до білків і легко вимішати.
Дно форми вистелити пергаментом і змастити олією. Боки форми не змащувати. Вилити тісто і поставила в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Випікати 40 хв на режимі верх-низ, але орієнтуйтеся на свою духовку. Коли бісквіт витягнула із духовки, кинула його два рази із висоти 25-30 см.
Випечений бісквіт у формі, перевернути на решітку від мікрохвильовки вверх-ногами. Так залишити для охолодження на 1 год. Потім витягнути з форми і повністю охолодити. Бісквіт можете випікати заздалегідь: холодний бісквіт загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.
Для мого торта потрібно три коржі, але висота бісквіта мені здалася замалою для розрізування на три частини, тому я спекла ще один бісквіт. Тобто з одного бісквіту у мене вийшло два коржі. І ще один з іншого бісквіта.
Ягідне компоте
- 10-12 г желатину, 60 г води, 500 г ягід (малини і порічок), 100 г цукру.
Порада господині. Хто не любить кісточки від малини і порічок в компоте, то може перебити блендером всі ягоди і перетерти пюре через сито.
М’ятний крем
- 0,5 л молока, пучок м’яти, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки манної крупи, 300 г масла.
- Лимонно-полунично-м’ятний торт. Надзвичайно смачний!
- Фруктовий торт зі шпинатом і м’ятою. Легкий і смачний