мачанка із заморожених грибів

Мачанка із заморожених грибів до голубців, до вареників – до всього смачно!

Мачанкою у нас називають підливу з грибів. Її їдять з різними стравами, але смачно навіть просто з хлібом. Готую із заморожених грибів, а на смак - наче зі свіжих!

Заморожені гриби – універсальна заготовка на зиму. З них можна приготувати безліч страв: зварити запашний суп, стушкувати з картоплею або м’ясом, додати у пироги, запіканки, піцу… Пропонуємо вам урізноманітнити своє грибне меню, приготувавши мачанку. Це давня традиційна українська страва, яку готують зі свіжих або заморожених грибів. Це певного роду підлива, яку подають до голубців, вареників та гарнірів. Це надзвичайно смачно!

Отож, якщо маєте заморожені гриби, неодмінно приготуйте мачанку. Рецепт перевірений, від господині!

Мачанка з білих грибів

  • 300 г морожених білих грибів, 1 морквина, 2 цибулини, 2-3 зубці часнику, 300-400 мл сметани, 2 ст. ложки борошна, сіль, перець до смаку.
Гриби розморозити, промити, порізати на шматочки, які любите за величиною, і відварити в підсоленій воді десь 10 хв. За цей час порізати цибульку кубиками, моркву соломкою і посмажити її на олії до золотистого кольору. Я ще додаю 1 ст. ложку масла вершкового.
Гриби відцідити (рідину злити в окремий посуд) і додати до цибулі з морквою, посолити, поперчити до смаку і тушкувати разом десь 5 хв, влити сметану. Сметани я люблю багато, даю пачку, і тушкувати в сметані ще 7-10 хв. В рідині, в якій варились гриби, розвести 2 ст. ложки борошна і залити у гриби. Довести до кипіння, вдушити часничок. Наліпити вареників, залити мачанкою і смакувати! Смак, як щойно з лісу!
Гриби заморожую сирими, цілими. Перед цим не мию, просто зчищаю бруд. А мию після розморожування. Такі гриби хоч і займають багато місця у морозильній камері, проте у стравах набагато ароматніші, як свіжі.
Рецепт і фото Лілії Мацько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook