сметанник

Торт “Сметанник” з полуничним конфі – простий і завжди на ура!

Готувала торт "Сметанник" не один раз, робила без какао, додавала до тіста горіхи смажені та подрібнені, цього разу - з полуничним конфі - і завжди смачно!

Торт “Сметанник”

  • Для конфі: 8 г желатину, 50 г холодної води, 250 г полуниці, 60-80 г цукру. 
  • Для коржів: 200 г цукру, 60 г масла, 10 г какао, 5 г соди, 300 г сметани.
  • Для крему: 400 г вершків 33%, 300 г сметани 20%, 300 г згущеного молока, 2 яйця, 70 г масла 82,5%, 40 г кукурудзяного крохмалю.
Змішати сметану і цукор, розмішати до розчинення цукру, додати соду і розтоплене вершкове масло. Частинами ввести просіяне борошно, вимішуючи тісто спочатку ложкою, потім руками. Додати 400 г борошна. Викласти тісто на присипаний борошном стіл і розділити на дві рівні частини.
В одну з частин додати 10 г просіяного какао (темного). Вимішати кожну частину окремо руками, поступово додаючи борошно, що залишилося, поки тісто не перестане липнути, але не забивати борошном.
Поділити тісто на рівні частини вагою 80-90-100 г ( залежить від діаметра форми). У мене 8 коржів діаметром 20-21 см.
Кожну частину тонко розкотити на пергаменті. Можна відразу обрізати коржі за діаметром 18-20 см. Випікати 5-7 хвилин при 180 градусах. Як тільки коржі злегка зарум’яняться, вийняти їх з духовки, не сушити довго, випікаються швидко.

Конфі

Для конфі желатин замочити в холодній воді. Полуницю (або інші ягоди) з цукром довести до кипіння і варити 1-2 хвилини, пробити блендером. Желатин нагріти до повного розчинення, з’єднати з полуницею, перемішати. Вилити конфі в кондитерський мішок і прибрати в холодильник на кілька годин.

Крем

Для крему сметану, згущене молоко, яйця і крохмаль змішати віночком і поставити на водяну баню, постійно помішуючи варити до загустіння. У теплу масу додати вершкове масло, перемішати, накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник на кілька годин. Коли повністю охолоне, з’єднати її з холодними вершками і збити міксером, поступово збільшуючи швидкість.
Зібрати торт, чергуючи шоколадні і світлі коржі. Кожен корж змастити 80 г крему. На крем розподілити конфі равликом або в хаотичному порядку. Залишками крему обмазати торт. Обгорнути торт плівкою і поставити під легенький прес на декілька годин (краще в кондитерському кільці). За бажанням тортик вирівняти кремом (краще зробити крем-чіз). Готовий торт прикрасити.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти сметанника:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook