Торт “Прага”
Корж. 8 яєць, 1,5 скл цукру, 1 скл. згущеного молока, 2 ч. ложки соди, 4 ст. ложки какао, 2 скл. борошна.
Яйця збити до пишної стійкої піни, поступо додаючи цукор. Додати згущене молоко, погашену оцтом соду, акуратно ввести просіяне з какао борошно, перемішати ложкою, пекти при 170 ОС до сухої зубочистки. Розрізати на 3 коржі.
Крем: 6 ст. ложок вершків, 6 жовтків, 1,5 скл цукру, 6 ст. ложок какао, 1 ч. ложка ромової есенсії, 400 г масла.
Вершки нагріти до кипіння. Жовтки розтерти з цукром і какао. Яєчну суміш ввести у вершки і постійно мішаючи проварити 3 хв. Остудити. Додати 1 ч. ложку ромової есенсії. Збити 400 г масла, по ложці додаючи шоколадну масу.
Просочування коржів: 1 скл. коньяку ( рому, амаретто), 1 скл. цукру.
Закип’ятити і томити на малому вогні 30 хв. Має вийти густуватий сироп. Просочити коржі. Алкоголь вивітриться і залишиться гарний смак коньяку.
Полити шоколадною глазур’ю.
Рецептом і фото поділилася Оксана Мельничук. Замовити десерти у цієї господині можна за тел. 0973446974