Торт “П’яна вишня”
Корж: 10 яєць, 200 г цукру, 2 скл. борошна, 3 ст. ложки какао, 2 ч. ложки амонію. Форма 27 см.
Яйця збити з цукром, амоній розвести в 1 ст. ложці сметани, борошно змішати з какао і з’єднати все з яйцями, акуратно перемішати. Пекти при 180 ОС 25 хв. Коли охолоне, у коржа зрізати кришечку, серединку виделкою вибрати, подрібнити і додати до крему.
Крем: 1 б. вареноого згущенеого молока, 400 г масла, 0,5 л. консервованих вишень (попередньо вимочених добу в горілці), крихти коржа.
Масло збити в пухку масу, поступово додати згущене молоко (мають бути однакової кімнатної температури), додати вишні і крихти, перемішати.
Вага торта приблизно 2,4 кг.
Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527