Торт “Ожина в шоколаді”
Бісквіт
- (форма 20 см): 4 яйця, 250 г цукру, 200 г борошна, 130 г олії, 100 мл води, 40 г какао, 1 ч. ложка з чубком соди, 1 ч. ложка з чубком розпушувача, 0,5 ч. ложки солі, дрібка ванілі.
Змішати цукор, какао, воду і олію, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню і остудити. Білки збити з сіллю і 100 г цукру до міцних піків. Жовтки ввести в шоколадну масу і теж збити. Змішати в окремому посуді просіяне борошно, ванілін, соду і розпушувач. Всипати цю суміш до шоколадної і розмішати до однорідності. Додати білки, акуратно їх розмішуючи. Форму (19 см) застелити пекарським папером або фольгою. Змащувати нічим не треба. Тісто перелити в форму, накрити верх фольгою, і поставити в духовку, нагріту до 170 ОС. Через 35 хв зняти фольгу, зменшила температуру до 160 ОС і випікати до готовності (1 год 10 хв). Дивіться по своїй духовці. Дістати з духовки, остудити у формі 10 хв, вийняти з форми. Коли повністю охолоне, загорнути у плівку і покласти в холодильник мінімум на 4 год. Виходить бісквіт висотою 7-8 см, близько 750 г. Бісквіт розрізати на 3 коржі. Рецепт бісквіта Марини Белозерової.
Начинка
- 250 г пюре ожини (або малини без кісточок), 100 г цукру, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 8 г желатину (замочити в 50 г води).
Карамель
- 300 г цукру, 400 г вершків 30%, 70 г масла, 0,5 ч. ложки солі, 8 г желатину (залити 50 г води).
Мус
- 3 яйця, 150 г цукру, 100 г масла, 300 г шоколаду, 300 г збитих вершків, 10 г желатину (залити 50 г води), 300 г вершків 30%.