рецепт торта Орхідея

Торт “Орхідея” з малиновим та Орео-кремом: новий авторський рецепт

Торт "Орхідея" має два бісквіти (американський і чорничний) та два види крему (малиновий та Орео-крем). Виходить дуже смачний! Новий авторський рецепт від господині.

Торт “Орхідея” – новий авторський рецепт

Американський бісквіт

  • Форма 22 см.
  • Бісквіт: 3 яйця, 150 г цукру, 165 г борошна, 7 г розпушувача, 120 мл молока, 60 г масла, дрібка солі.
Яйця збити з цукром до дуже пишної маси. Борошно з’єднати з розпушувачем та пересіяти через сито. Молоко з маслом довести до кипіння. До добре збитих яєць вводити в три прийоми по черзі борошно і молоко (гаряче), кожен раз перемішуючи міксером. Форму застелити пергаментом (лише дно), випікати при температурі 165 градусів 40-45 хв до сухої шпажки. Охолодити і розрізати на 2 коржі.

Бісквіт з чорницею

  • Форма 22 см.
  • Бісквіт: 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 0,5 ч. ложки розпушувача, 200 г чорниці + 1 ст. ложка крохмалю.
Білки збити з цукром на круту піну, додати жовтки і легко ще раз перемішати міксером. Додати борошно, крохмаль і розпушувач та перемішати лопаткою. До чорниці додати крохмаль, перемішати та додати в тісто. Випікати на пергаменті при темп 180 градусів 30 хв, до сухої шпажки. Охолодити.

Крем

  • Заварний крем: 400 мл молока, 200 г цукру, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 350 г масла.
  • Для малинового крему: 0,5 л свіжої малини, 100 г цукру, 1 ст. ложка крохмалю, 3 ст. ложки води.
  • Для Орео-крему: 10 шт. печива “Орео”.
Для приготування заварного крему 200 мл молока, 200 г цукру – поставити, щоб закипіло. 200 мл молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю – добре розмішати і додати в кипляче молоко, варити весь час помішуючи, поки не загусне. Охолодити. 350 г м’якого масла збивати та по ложці додавати крем. Готовий крем розділити на дів частини: 1/3 і 2/3.
В 1/3 заварного крему додати подрібнене печиво “Орео” (10 штук).
У 2/3 заварного крему додати малинове пюре: 0,5 л свіжої малини розім’яти зі 100 г цукру та перетерти через сито, щоб не було кісточок, поставити варити. 1 ст. ложку крохмалю розвести у 3 ст. ложках холодної води та вилити в малину, варити, поки не загусне, охолодити і додати у 2/3 крему, збити міксером.

Сироп для просочування

6 ст. ложок води, 4 ст. ложки цукру – закип’ятити, коли охолоне – додати 1 ст. ложку лимонного соку.

Зібрати торт

Бісквіт, малиновий крем, чорничний бісквіт, крем з Орео, бісквіт. Кожен корж просочити сиропом, зверху торт змастити рештою малинового крему. Торт дуже смачний!
Рецепт і фото Галі Лилик

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook