Торт “Новий Київський”
Форма 24Х29 см. Тісто: 4 жовтки, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка амонію, 75 мл. молока, 75 г масла, борошно. Білковий корж: 4 білки, 2 ч. ложки оцту, 1 скл. горіхів, 2 скл. цукру. Крем: 1 б. сирого згущеного молока, 400 г масла (збити).
Жовтки збити з цукром, амоній розвести в 75 мл теплого молока, додати 3 ст. ложки борошна, перемішати і поставити в холодильник на 12 год. Тоді додати 75 г розтопленого масла і замісити тісто, як на вареники. Тісто розділити на 2 ч. і випікати два коржі при температурі 200 ОС 10 хв (дивіться по своїй духовці).
Білковий корж. Збити білки з 1 скл. цукру, 1 ч. ложкою оцту. Додати 1 скл. горіхів. Випікати приблизно 1 год при 120 ОС 1 корж
Зібрати торт. Корж, крем, білковий корж, крем, корж, глазур.
Рецепт і фото Оксани Дубінчук