торт Натхнення

Торт “Натхнення” – розкішний десерт на свято

Цей торт – мрія і справжнє натхнення! Від його смаку отримуєш неймовірне задоволення, а ідею хочеться повторити!

Торт “Натхнення”

Карамель

  • 100 г цукру, 100 мл вершків 33%, 30 г масла, 30 г темного шоколаду. 

У сотейник з товстим дном всипати цукор, постійно помішуючи розтопити до золотистого кольору і розчинення цукру. Вершки підігріти, влити в цукор (буде пінитися). Постійно помішуючи, проварити масу на слабкому вогні 5 хв. В окрему ємність покласти масло і шоколад (чим менше шоколаду, тим рідкіша карамель). Вилити гарячу вершково-цукрову масу на масло з шоколадом, пробити блендером. Охолодити, перекласти в кондитерський мішок.

Карамелізований фундук

  • 300 г фундука, 100 г цукру. 

Фундук підсушити в розігрітій до 140 ОС духовці 10 хвилин, очистити від лушпиння. На суху сковороду всипати цукор. Коли кристали цукру розчиняться, додати горіхи. Постійно помішуючи лопаткою, покрити горіхи глазур’ю. Горішки в карамелі викласти на силіконовий килимок, розрівняти лопаткою. Дати охолонути, потім подрібнити ножем.

Шоколадний бісквіт

  • Форма 16-18 см. Висота бісквіта 2-2,5 см.
  • 55 г борошна, 20 г какао або Несквіку, 1/4 ч. ложки соди, 1/2 ч. ложки розпушувача, дрібка солі, 50 г масла, 20 г темного шоколаду, 1 яйце С1, 55 г цукру, 50 мл вершків 20%.

Борошно, какао, сіль, соду, розпушувач змішати і просіяти. Вершкове масло і шоколад розтопити. Яйце і цукор збити до білого кольору. У яйця влити остиглу масляно-шоколадну масу. Перемішати. Акуратно вмішати сипучі інгредієнти і вершки. Випікати при 180 ОС приблизно 10-15 хвилин. Готовий бісквіт охолодити, вийняти з форми, обернути харчовою плівкою, покласти в холодильник на 3-5 годин.

Мус на молочному шоколаді

  • 45 г молока, 45 г вершків (1), 6 г желатину (+25 г молока), 100 г молочного шоколаду, 110 г вершків (2), 45 г жовтків (приблизно 3 шт. С2).

Молоко і вершки (1) нагріти. Додати жовтки і постійно помішуючи, довести до 85 ОС. Масу влити на шоколад, пробити блендером, додати желатинову масу і ще раз пробити блендером. Охолодити до кімнатної температури, ввести збиті вершки (2).
Накрити плівкою в контакт, відправити в холодильник на 30 хвилин. Збити масу на середній швидкості.

Зібрати торт

На дно форми 16 см  покласти бісквіт, зверху відсадити спіраль карамелі, посипати 1/3 подрібнених карамелізованих горіхів, залити мусом з молочного шоколаду. Поставити в холодильник на 3-4 години.

Суфле (Пташине молоко)

  • 125 г масла, 180 г згущеного молока, 5 білків 145 г цукру (80 г + 65 г), 1 ч. ложка ванільного цукру, 20 г желатину (+100 г води), 1/4 ч. ложки лимонної кислоти. 

Желатин залити холодною водою, залишити для набухання. М’яке вершкове масло збити зі згущеним молоком до пишності. Перекласти набряклий желатин в сотейник, додати 80 г цукру, постійно розмішуючи, нагріти до 60 ОС (розпустити желатин). Зняти з вогню. Охолоджені яєчні білки збити на високій швидкості в міцну піну, не припиняючи збивання, додати 1/4 ч. ложки лимонної кислоти, потім 65 г цукру і ванільний цукор.
Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити желатин з цукром.
Зменшити швидкість до середньої, додати приготований масляний крем.

Зібрати торт 2

Бісквіт з суфле витягти з форми. Борти форми 18 см простелити ацетатною плівкою. Бісквіт з шоколадним суфле помістити на дно форми, залити білим суфле. Поставити в холодильник на 3-4 години. Після стабілізації відсадити спіраль з карамелі, посипати карамелізованим фундуком.

Рецепт і фото – kr.natali

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook