Кухня Рецепти

Січеники із квасолі

Ця страва набагато смачніша, аніж звичайні котлети із квасолі. Саме соус і запікання в духовці робить їх ніжними та ароматними.

05.03.2017 17:32

Інгредієнти:
Для січеників: 2 скл. квасолі, 1 цибулина, 4–5 зубців часнику, 2 яйця, 2 ст. ложки сметани, по 1/2 ч. ложки соди і солі, перець чорний мелений.

Для соусу: 2 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка борошна, 500 мл води або бульйону, сіль, коріандр.

Квасолю замочити на ніч, промити, відцідити. Квасолю разом із цибулею та часником перемолоти на м’ясорубці. Додати яйця, манку, 2 ст. ложки сметани і соду. Масу посолити, поперчити, перемішати і ще раз перемолоти на м’ясорубці. Суміш викладати порціями за допомогою столової ложки на пательню з розігрітою олією і смажити з обох боків на невеликому вогні.

Борошно розтерти з 2 ст. ложками сметани, додати воду, сіль і коріандр. Готові котлети викласти у форму для запікання, залити підготовленим соусом і запікати в духовці приблизно 1 год за температури 160 ⁰С.