Торт “Мікадо”
Коржі: 125 г масла, 0,5 скл. цукру, 100 г сметани, 1 яйце, 0,5 ч. ложки соди, 3 скл. борошна, дрібка солі. Для великої форми брати подвійну порцію продуктів. Крем: 200 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, 3 ст. ложки какао (можна додати 1 скл. сметани). 100 г тертого шоколаду. Обєм склянки – 250 мл.
Коржі: масло розтерти з цукром, додати сметану (попередньо змішати її з содою), борошно, замісити тісто, загорнути у півку, покласти на 1 год у холодильник.
Тісто поділити на 8 частин, тримати в холодильнику. Розкочувати корж на пегаменті максипально тонко, перенести на деко, пекти при 200 ОС 2–3 хв. Щойно край стає золотим – діставати.
Збити усе для крему.
На випечений гарячий корж одразу викладати повну столову ложку крему, рівномірно розмазати. Так робити з усіма коржами, верхній також змастити кремом. Залишити на кілька годин у кімнаті, а потім на ніч поставити у холодильник. Посипати тертим шоколадом.