Медовик ідеально смакує зі сметанним кремом. А якщо його доповнити ще й лимонним кремом – торт стає неймовірним на смак. Неодмінно скуштуйте торт медовик з лимонним кремом!
Медовик з лимонним кремом
Коржі для торта медовика
- Форма 20 см: 100 г масла, 100 г меду, 150 г цукру, 1 ч. ложка соди, 2 яйця, 500 г борошна.
У каструлю з товстим дном покласти масло, цукор та мед, поставити на вогонь, помішуючи довести до перших бульбашок. Додати соду і на малому вогні варити, поки не стане маса руденького кольору. Постійно помішувати! Зняти з вогню і охолодити до тепленького стану. Додати яйця та гарно перемішати.
Влити цю масу до борошна і змісити тісто. Поділити на 10 частин. Розкочувати зразу на пергаменті, накривши другим.
Пекти при 170 ОС до золотистого кольору (5-7 хв).Обрізки також пекти, будуть для посипки.
Лимонний крем для медовика
- Лимонний крем: 1 лимон (цедра 1/2 лимона, сік лимона + вода (разом має бути 250 мл)), 70 г цукру, 30 г крохмалю, 1/4 ч. ложка куркуми, 50 г масла.
Вичавити сік з одного лимона і долити води стільки, щоб було 250 мл, додати стерту терткою цедру лимона, цукор, крохмаль, трішки куркуми для кольору і варити, постійно помішуючи. Як закипить, зняти і додати масло. Перемішати і охолодити.
Сметанний крем
- Сметанний крем: 1 л сметани, 280 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 п. згущувача (якщо сметана магазинна). Збити.
Коржі перемазати сметанним кремом і на кожний третій корж викласти лимонний крем. Тобто крем з лимона має бути на трьох коржах (3, 6 ,9). Боки також змастити кремом в посипати крихтами. Верх торта прикрасити за бажанням і поставити у холод на ніч.
Рецепт Лілії Цвіт, готувала і фотографувала Валентина Янчук
Радимо також інші перевірені рецепти медовика:
- Торт “Медовик” без розкочування коржів. Просто намащую тісто на пергамент і все!
- Пишні коржі для торта-медовика, які не треба розкочувати
Post Views: 62