Торт “Лісовий мох” з полуничним прошарком
- Форма 20 см.
- Шпинатний бісквіт: 300 г шпинату свіжого або замороженого, 150 мл олії, цедра одного лимона, 6 яєць, 300 г цукру, 300 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
- Полуничний прошарок: 25 г желаину, 50 мл води, 600 г полуниці або будь-яких інших ягід, свіжих або заморожених, 100 г цукру.
- Крем-чіз: 1 кг сиру, 120 г цукрової пудри, 100 г сметани, 300 г масла.
Для шпинатного бісквіта шпинат покласти у чашу блендера, додати цедру, олію, подрібнити до однорідності, до пюре. Білки збити в піну, поступово ввести цукор, збити до стійкості. Додати жовтки, збити до однорідності. Додати шпинатне пюре, перемішати акуратно до однорідності. Додати борошно, розпушувач, збити на найменших обертах міксера або лопаткою.
Викласти тісто одразу у дві форми, застелені пергаментом. Якщо немає двох однакових форм, замішувати половину порції тіста, а потім випекти другу половину. Пекти при 170 градусах, готовність перевірити шпажкою. Коли охолонуть, розрізати навпіл.
Для полуничного прошарку желатин залити водою, перемішати, залишити, щоб набряк. Перемелену полуницю або інші ягоди, додати цукор, довести до кипіння, додати желатин, перемішати. Зняти з вогню, перелити у дві форми діаметром 18 см, застелені харчовою плівкою, поставити у холод, щоб загусло.
Для крему сир збити блендером, додати цукрову пудру, сметану, збити блендером до однорідності. Додати розтоплене масло, швидко збити до однорідності.
Зібрати торт у кондитерському кінці, застеленому ацетатною плівкою: корж, крем, полуничний шар, крем, корж і т.д. Торт поставити на ніч у холодильник. Один корж і трохи крему можна залишити для декору торта (із коржа зробити крихти).
Рецепт Лілі Цвіт. Готувала і фотографувала Іванна Миронюк
- Бісквітний торт зі сметанним суфле, полуничним конфі та сирним ганашем
- Ніжний бісквітний торт з полуницею і маскарпоне