рецепти з кабачків

Цікаві рецепти консервованих кабачків

Пропонуємо вашій увазі збірку цікавих перевірених рецептів консервації з кабачків: із сацебелі, з грибами, з кількою, сардиною, по-італійськи.

Ми зібрали для вас цікаві рецепти консервації з кабачків. Усі рецепти перевірені, від господинь. Готуйте і смакуйте, на здоров’я!

Кабачки мариновані з м’ясом

  • 1-1,5 кг курячого м’яса (куповане філе порізати кубиками), 3 кг кабачків (кубиками), 1 кг перцю (соломкою), 1,5 кг цибулі (кубиками), 0,5 л томатної пасти, 150 г оцту, 100 г цукру, 1 головка часнику, сіль, перець до смаку.

Філе порізати кубиками, обсмажити до золотистого кольору. Кабачки кубиками обсмажити до золотистого кольору. Перець соломкою обсмажити. Порізану цибулю обсмажити. Усі інгредієнти з’єднати, тушкувати 1 год. Оцет і часник додати вкінці, ретельно перемішати, довести до кипіння і розкласти киплячим у стерильні банки. Закрутити. Кабачки з куркою закриваю щороку, зберігається добре і дуже смачно. Рецепт Інни Мариняк

Салат на зиму “Кабачки з сардиною”

0,3–0,5 л олії, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 350 г томатної пасти “Чумак”, 2,5 кг кабачків, 2 б. “Сардин” в олії (або томаті), 3 ст. ложки солі (без чубка), 1 скл. цукру, 100 г оцту (9%).

У 0,5 л олії потушити 1 кг моркви (тертої), додати 1 кг цибулі (кубиками), потушити, додати 350 г томатної пасти “Чумак”. Як закипить, додати 2,5 кг кабачків (порізаних кубиками), 2 б. “Сардин” в олії (або томаті), 3 ст. ложки солі (без чубка), 1 скл. цукру. Тушкувати 30 хв, додати 100 г оцту, потушкувати ще 20 хв, розкласти в стерильні банки, закрутити. Виходить 5 л або 10 баночок по 0,5 л. Зберігається гарно, не стріляє. Олії можна давати трішки менше.

Рецепт Уляни Левицької

Кабачки з соусом сацебелі

  • 3 кг кабачків молоденьких (кубиками). Соус : 1 скл. цукру, 0,5 скл. олії, 1 ст. ложка солі, трішки перцю чорного меленого, баночка соусу “Руна” сацебелі, 80 г оцту (6 ст. ложок).

Усе для соусу змішати (без кабачків), поставити на вогонь, проварити 5 хвилин і тоді додати порізані кабачки. Варимо, помішуючи, 30 хвилин, а потім додамо 100 г вичавленого часнику і на кінчику чайної ложки (1/4 ч. ложки) лимонної кислоти, варити ще 10 хвилин. Гарячим розкласти у стерильні банки, закрутити. Приготуйте – не пошкодуєте, це дуже смачно! Рецепт Ірини Зьомші

Лечо з кабачків

  • 5 кг кабачків (порізати), 2,5 кг перцю (соломкою), 1 скл. часнику (мдрібно порізати), 2 ст. ложки солі, 0,5 скл. олії, 1 банка соусу “Кетча” від “Руна” або 1 банка томатної пасти, 1 скл. цукру, 0,5 ч. ложки червоного перцю і 0,5 ч. ложки чорного перцю, 1 скл. оцту.
Усе разом проварити 30 хв. Закрутити в стерильні банки. Рецепт Наталії Турчиної

Кабачки з грибами в соусі

  • 3 кг кабачків (півкільцями), 1,5 кг печериць (пластинками), 2 ст. ложки солі. Маринад: 200 г олії, 200 г цукру, 150 г оцту (давала 100 г), 2 б. соусу сацебелі “Руна”, 1 б. гострого томатного соусу “Руна” або з грибами).
Тушкувати 40-60 хв, додати часник (2 головки, можна без часнику), довести до кипіння, розкласти у стерильні банки, закрутити. Виходить 12 баночок по 0,5 л. Дуже смачно! Рецепт Олени Кирилової

Кабачкова ікра з кількою (консервою)

2-3 кг кабачків (потерти), 1 кг цибулі (кубиком, посмажити), 1 кг моркви (потерти, посмажити), 1 скл. олії, 1 скл. цукру, 50 г солі – тушкувати 2 год. Додати 3 б. кільки (консервів) або сардини в томаті, 0,5 скл. оцту – тушкувати ще 30-40 хв. Закрутити у стерильні банки.  Виходить дуже смачна закуска! Рецепт Жанни Ловчинської

Кабачки з цибулею по-італійськи

  • 1,5 кг порізаних кабачків (брусочками), 1 кг цибулі (тонкими кільцями), 2 скл. олії, 1,5 скл. білого столового вина, 0,5 скл. оцту, 2 ст. ложки з верхом цукру, 5 ч. ложечок солі, спеції, розмарин.
Усю рідину і спеції – в каструлю. Як закипить – кидайте цибулю, нехай кипить 5 хв, а потім додати кабачки і ще нехай 10 хв кипить. У стерилізовані банки заливати і закручувати. Обов’язково залишіть трохи, щоб скуштувати, але дайте настоятися в холодильнику хоч ніч. Рецепт Наталії Король
Спробуйте тако приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook