десерт у стаканчиках рецепт

Десерт в стаканчиках з ванільним і получним мусом та конфі

Десерт в стаканчиках - гарне доповнення до святкового солодко столу! Готувати - просто, на столі -ефектно, а їсти - смачно і зручно! Рецепт десерту.

Хочете щось оригінальне приготувати на свято? Зробіть десерт у стаканчиках. Це чудове доповнення до торта та інших ласощів! Легкий мусовий десерт смакуватиме навіть тим, хто не дуже любить солодке. Він ніжний, ароматний, смакує літньою полуницею…

І до речі, має ефектний вигляд на столі. А ще порційні десерти дуже зручно їсти і перевозити. Тому десерти в стаканчиках можна взяти до когось на гостинець або на фуршет з нагоди свята. Ніякого миття посуду і брудних рук! Смачно, зручно і мінімум клопоту!

Десерт в стаканчиках

  • Ванільний мус: 300 г сметани, 50 мл молока, 3 ч. ложки цукру, 1 ч. ложка з чубком желатину. 

Желатин залити холодним молоком. Сметану збити з цукром і ванільним цукром. Набухлий желатин розігріти імпульсами в мікрохвильовці. Додати до сметани, легенько збити. Залити у стаканчики в однаковій кількості. Поставити в холодильник.

  • Полуничне пюре: 400 г полуниці, 80 г цукру. Ягоди зварити з цукром і перетерти через сито. 
  • Полуничний мус: 100 г полуничного пюре, 200 г сметани, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка желатину з чубком, 50 мл молока. 

Желатин залити холодним молоком. Сметану збити з цукром. Додати полуничне пюре. Перемішати. Желатин розігріти імпульсами в мікрохвильовці. Додати до полунично-сметанної суміші, легенько збити. Залити полуничний мус на ванільний ( він має вже трохи застигнути). Поставити в холодильник.

  • Полуничне конфі: решта полуничного пюре, 1 ч. ложка желатину, 50 мл води.

Желатин залити водою, щоб набух. Розігріти імпульсами в мікрохвильовці і додати до полуниці. Перемішати. Вилити з верху на вже трохи застиглий полуничний мус. Поставити в холодильник для стабілізації.

Рецепт і фото Maiia Rabtsun

Радимо також спробувати інші рецепти десертів:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook