Торт “Фантазія”
Форма 20Х30 см, склянка – 250 мл. Тісто: 3 скл. борошна, 3 жовтки, 15 г ванільного цукру, 1/2 скл. цукру, 2 ч. ложки розпушувача, 200 г масла.
Борошно змішати з розпушувачем, цукром та ванільним цукром. Холодне масло порізати дрібно кубиками у борошно, посікти ножем до утворення дрібної крихти. Додати жовтки та замісити тісто. Поділити на 3 частини, загорнути у харчову плівку і в холодильник на 1 год.
Горіхова маса: 1/2 скл. молока, 1/2 скл. цукру, 1 скл. горіхів перемелених, 1 ст. ложка какао.
Молоко довести до кипіння, додати цукор і проварити 5 хв, додати горіхи і какао, варити до загущення. Охолодити.
Дістати одну частину тіста, розкотити на пергаменті, покласти у форму, проколоти виделкою. Зверху змастити горіховою масою. Пекти 20-25 хв при 180 ОС. Орієнтуєтесь по своїй духовці.
Другий корж намазати густим смородиновим варенням, третій корж пекти без нічого.
Сирний крем: 1 кг перемеленого сиру, 1,5 скл. цукру, 20 г ванільного цукру, 100 г масла, 2 жовтки, 1 яйце, 4 ч. ложки крохмалю, 2 ст. ложки або 1 п. (41 г) ванільного пудингу, 1/2 скл. молока.
До молока додати крохмаль і пудинг, розмішуємо до однорідності. Сир перемелений добре, яйце, жовтки покласти у каструлю (з антипригарним покриттям), додати цукор, поставити на маленький вогонь, постійно помішуючи, варити до однорідності. До киплячої маси додати розведений пудинг з крохмалем, ще трошки варити до загустіння. Дати трошки охолонути (так, щоб було гаряче, але не обпікало) і перемазати торт гарячим: корж горіховий, половина гарячого крему, корж смородиновий, крем, пустий корж. Залити шоколадом.
Найкраще смакувати на другий день, я втримала 6 годин.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 45